Проблеми управління українськими організаціями: погляд практиків та науковий аналіз теоретиків

Опубліковано 01.12.2013 р. у розділі Новини кафедри

26 листопада 2013 року у Всесвітній день інформації кафедрою менеджменту було проведено засідання “круглого столу” на тему “Сучасні проблеми практики управління українськими організаціями та шляхи їх вирішення”. Особливим цей захід зробила присутність менеджерів-практиків та теоретиків з управління, що створило ділову атмосферу для конструктивного та наукового обговорення проблемних аспектів функціонування українського бізнесу.

Круглий стіл “Сучасні проблеми практики управління українськими організаціями та шляхи їх вирішення”

Відкрила засідання “круглого столу” в. о. завідувача кафедри менеджменту, доцент Ольга Трут, яка привітала усіх учасників та наголосила на актуальності теми зібрання. У виступі Ольга Олексіївна наголосила, що співпраця теоретиків і практиків управління є запорукою якісної освітньо-професійної підготовки студентів академії та гарантією їх конкурентоспроможності на ринку праці.

Розпочато наукове засідання з аналізу макропоказників розвитку української економіки, яку підготувала асистент кафедри менеджменту Марія Гонська, що дало змогу присутнім сформувати загальне уявлення про стан і тенденції економічного розвитку національної економіки.

Доповідачі круглого столу (менеджери-практики) продовжили оцінку стану українського бізнесу на прикладі діяльності конкретних підприємств. Відтак, з доповідями виступили: перший заступник генерального директора ТзОВ ТВК “ЛьвівХолод” Ігор Пастущак на тему “Сучасні інформаційні технології в управлінні підприємством: розкіш чи реальна потреба?”; начальник відділу управління міжнародними економічними відносинами Львівської торгово-промислової палати Наталія Карпенчук-Конопацька на тему “Механізм підтримки Львівською торгово-промисловою палатою вітчизняного бізнесу у виході на зовнішній ринок”; приватний підприємець Василь Марущак на тему “Менеджер нового типу в сучасних реаліях українського бізнесу”; фахівець по роботі з клієнтами ТОВ “Аксор” Христина Кавецька на тему “Процесний підхід до управління вітчизняними організаціями”; директор піцерії “Наполетана” Михайло Дідик тему “Чинники забезпечення конкурентоспроможності підприємств громадського харчування”.

Активну участь у “круглому столі” приймали викладачі кафедри менеджменту та студенти 3-5 курсів спеціальності “Менеджмент організацій та адміністрування” як денної, так і заочної форм навчання. Зокрема, студенти були активними учасниками обговорення тем доповідей. Велика кількість запитань до учасників наукового засідання свідчила про актуальність та потребу обговорення проблем управління, що висвітлювали у своїх виступах менеджери-практики.

При підведенні підсумків наукового обговорення проблем управління в.о. завідувача кафедри доцент О.О. Трут подякувала практикам за підготовку та презентацію цікавих та змістовних доповідей, що дає змогу студентам та викладачам почерпнути познайомитись з досвідом практичного управління вітчизняними підприємствами та організаціями.

Наталія Фединець, Марія Гонська
Студентський меридіан, №6(47) за грудень 2013 р.

 



Коментувати не дозволено.