Екскурсія в Шевченківський гай

Екскурсія в Шевченківський гай

Опубліковано 22.09.2015 р. у розділі Новини кафедри

22 вересня 2015 року студенти-першокурсники товарознавчо-комерційного факультету напрямів підготовки "Менеджмент" та "Туризм" разом з куратором доц. Колянко О.В. відвідали музей під відкритим небом (скансен) у Львові - Шевченківський гай.

Шевченківський гай

Шевченківський гай

Учасники екскурсії оглянули давні бойківські хати, різноманітні знаряддя для прядіння, ткацтва та інших народних промислів, ремісничий інструмент, автентичний сільськогосподарський реманент.

Шевченківський гай

Шевченківський гай

Особливе зацікавлення у студентів викликали селянська хата 1749 року та стародавні дерев'яні церкви, одна з яких є діючою.

Шевченківський гай

Шевченківський гай

Шевченківський гай (Музей народної архітектури і побуту «Шевченківський гай») розташований на лісистих горбах Львівського плато (частина Подільської височини), у північно-східній частині міста в місцевості Кайзервальд, на території ландшафтного парку «Знесіння». Музей вдало поєднує горбистий ландшафт, відновлену рослинність Карпат і дбайливо перенесені історичні споруди з різних регіонів Західної України.

Скансен на Кайзервальді був відкритий у 1971 році. Ідея створення цього музею належить відомому українському вченому Іларіону Свєнціцькому, який наприкінці 20-х років XX сторіччя започаткував роботу зі створення музею просто неба. На сьогоднішній день експозиція музею налічує 124 пам'ятки архітектури, котрі об'єднані в 54 садиби.



Коментувати не дозволено.