Семінарське заняття з дисципліни «Світовий туризм та готельне господарство»

Опубліковано 15.04.2016 р. у розділі Новини кафедри

14.04.2016 р. відбулося семінарське заняття з дисципліни «Світовий туризм та готельне господарство», що проводилось доц. Свидрук Іреною Ігорівною у групі 1018.

Тема заняття - «Особливості шести міжнародних туристичних регіонів», а для підготовки мультимедійної презентації викладач запропонував самостійно вибрати найбільш цікаву країну визначеного регіону. І студенти гр.10.18 напрямку «Туризм» справилися з цим блискучо, отримали кожен по 10 балів!

Спочатку з мультимедійною презентацією «Незнайомий цікавий В’єтнам» виступила Антонишин Божена.

Антонишин Божена

Цікавими та яскравими виявилися пейзажи та традиції В’єтнаму. На питання викладача про три найбільш яскравих враження, студенти одностайно відповіли: Театр ляльок на воді, настоянка на зміях та національний вид спорту. Враження від презентації надзвичайні!!!

В’єтнам

Наступна презентація Вашуркіної Євгенії про Бразилію стала екскурсом у світ традицій та розваг Південної Америки.

Вашуркіна Євгенія

Ми дізналися, що Статуя Спасителя в Ріо-де-Жанейро – символ Бразилії – є одним з Нових Семи Чудес Світу. Те, що бразильці люблять футбол – не сказати нічого, 74,5 % бразильців цікавляться футболом. Збірна Бразилії з футболу – єдина в світі брала участь у всіх Чемпіонатах Світу та п'ять разів ставала чемпіоном.

Статуя Спасителя в Ріо-де-Жанейро

На традиційне запитання «Три найбільш цікаві факти, що побачили та запам'ятали» були такі відповіді: Поліцію Бразилії вважають найжорстокішою серед цивілізованих держав. В Ріо-де-Жанейро з 22:00 до 5:00 ранку водії автомобілів можуть їздити на червоне світло світлофора. Ця міра покликана зменшити ризик автомобільного пограбування. Бразильські учні молодшої школи здають свої молочні зуби класним керівникам. А ті, в свою чергу, здають їх в стоматологічні клініки, де з них виготовляють протези для підлітків, які втратили корінні зуби з тих чи інших причин.

Про культурно-соціальні традиції Єгипту підготувала свою презентацію студентка Зоряна Гнатюк.

Зоряна Гнатюк

Цікавим фактом присутні визначили те, що в Єгипті одяг говорить про соціальне становище, чоловіки з малим достатком носять традиційні сукні-сорочки - галабію. Цей вид одягу може дозволити собі навіть бідняк. У холодну пору року поверх одягається що-небудь тепле, наприклад, пальто. Єгиптяни з середнім достатком і вище воліють носити одяг європейського вигляду.

Єгипет

І ще, цікавим та незвичайним став той факт, що у чоловіків може бути 4 дружини. Щоб одружитися, чоловіку потрібно купити квартиру - від 30 000 у.о., подарувати своїй обраниці дорогоцінних прикрас на суму від 1500 у.о., отримати схвалення батьків. У селах часто чоловіки обмінюють дружину за калим, верблюдів. Вкрай рідко зустрічаються сім'ї з декількома дружинами, це дуже важко навіть для забезпечених чоловіків. Часто виходить так, що чоловіку потрібно кілька років працювати, щоб зібрати грошей для весілля і на викуп.

Єгипет

Надзвичайно інформативною стала презентація Литвинович Лілії про Сполучені Штати Америки.

Литвинович Лілія

Всі лишилися задоволені і домовилися на наступний семінар приготувати ще більше цікавово та інформативного матеріалу по фаховій дисципліні!



Коментувати не дозволено.