Практичне заняття з елементами креативної методики викладання

Опубліковано 11.04.2019 р. у розділі Новини кафедри

Апробована креативна методика «Візуалізація» на практичному занятті з дисципліни «Соціологія ринку» 11 квітня, яке провела доц. І. І. Свидрук для студентів 2-го курсу спец. «Менеджмент».

В межах теми «Людина як суб’єкт соціально-економічного життя» та при обговоренні питання «Роль соціального впливу на подолання апатії та інертності студентів до навчального процесу» були розглянуті три основні концепції проблеми людини щодо співвідношення біологічного та соціального, а саме:

- біологізаторська;
- соціологізаторська;
- біосоціальна.

В кінці пари бажаючим студентам було запропоновано зобразити графічно кожну з цих концепцій та одним реченням визначити взаємозв’язок суті кожної концепції та його графічного зображення.
Вийшло наступне:

Коба Ліля зобразила скелет та визначила кореляцію свого графічного зображення та біологізаторської концепції так: «Наші гени визначають нашу суть, як людини, бо скелет є основою та тим, що в нас закладене».

Едель Денис визначив суть біосоціальної концепції своїм рисунком таким чином: «Бажання людини їсти (як основа фізіологічних потреб) саме те, що є популярним серед її оточення».

Гуменюк Юля щодо соціологізаторської концепції зазначила: «Хто і що на нас впливає, то нас і формує».

Всі студенти отримали відповідні бали, нові враження, та, сподіваємося, краще запам’ятали матеріал.



Коментувати не дозволено.