Закордонне стажування доцента кафедри менеджменту Н.Є. Кудли. Концепція Smart Villages

Закордонне стажування доцента кафедри менеджменту Н.Є. Кудли. Концепція Smart Villages

Опубліковано 16.04.2021 р. у розділі Новини кафедри

Доцент кафедри менеджменту Кудла Н.Є., успішно пройшов всі етапи навчання та склав іспит, отримав свідоцтво про завершення курсу закордонного стажування за концепцією Smart Villages.

Інтелігентні (розумні) села (Smart Villages) – це нова концепція у сфері формування політики Європейського Союзу, яка спрямована до сільської місцевості і місцевого населення, ґрунтуючись на наявних матеріальних і нематеріальних ресурсах за для розвитку нових можливостей.
Розумні села - це традиційність у поєднанні з новими мережами і послугами, які підсилені цифровими, телекомунікаційними технологіями, інноваціями і кращим використанням знань. Цифрові технології та інновації можуть значно впливати на якість життя, розвиток надання адміністративних послуг для селян, краще використання ресурсів і створювати нові можливості для формування цінностей з огляду використання досконаліших продуктів і процесів.
Концепція Smart Villages не пропонує універсального вирішення. Вона територіально вразлива, ґрунтується на потребах та потенціалі визначеної дестинації, яка має розроблені стратегії розвитку.
Технологія є важливою не менш як інвестиції у інфраструктуру, розвиток бізнесу, людський капітал, формування місцевої спільноти. Справне управління і залучення місцевого населення є ключовими аспектами нової концепції.
Розумне село звертатиме увагу на такі сфери, як: е-вміння, доступ до е-охорони здоров’я та інших адміністративних і комунальних послуг, впровадження інновацій у сфері охорони довкілля, ведення місцевої економіки з замкнутим циклом у поводженні з відходами, популяризація місцевих продуктів за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій і використання дивідендів з інтелігентної спеціалізації проектів сільськогосподарської, туристичної та культурної діяльності.
У Польщі ідею Smart Villages підтримано осередками сільськогосподарського дорадництва. Їх роль, на початковому етапі, полягає у якнайширшому інформуванні ідеї серед лідерів сільських громад про нові можливості сільських територій з використання наявних сильних сторін та засобів у підвищення якості життя місцевого населення.
Центром сільськогосподарського дорадництва у Кракові започаткований цикл навчань, у яких можуть брати участь зацікавлені цією концепцією кандидати.




Коментувати не дозволено.