Система автополиву: лінії, спринклери або мікроспринклери

Опубліковано 18.12.2021 р. у розділі Дайджест

Щоб зрошувати різноманітні садові насадження, слід використовувати різні елементи, які розбризкують воду. Вони згруповані у секції, що діють позмінно.

Спринклери

Підйомні моделі встановлюються трохи нижче за рівень землі - при підвищенні тиску води вони висуваються зі свого корпусу над поверхнею. Коли вони не використовуються, вони непомітні - ідеальний варіант для газонів, тому що не заважають роботі газонокосарки (але будьте обережні, щоб не зашкодити при аерації або вертикуляції). На густо засаджених ділянках можна використовувати більш дешеві дощувальні машини, що не викликають вибуху – жорсткі труби, що виступають над рівнем землі.

Спринклери можуть бути статичними або обертовими. Вони мають регульований кут поливу (наприклад, пристроїв, розташованих у кутку ділянки, встановлено діапазон 90°). Максимальна відстань між спринклерами не повинна перевищувати 60% їх діапазону (при меншій відстані між ними подача води недостатня).

Мікроспринклери

Їхні голови закріплені на 30-сантиметрових кілочках. Завдяки спеціальним клапанам вони утворюють туман. Вони незамінні в квітниках, кам'янистих садах та городах. Їх можна легко розібрати для садових робіт.

Краплинні лінії

Це поліетиленові труби з отворами, якими просочується вода. Їх укладають на землю – на клумбах, уздовж огорож – і покривають шаром кори (надалі потрібно бути обережним, щоб не пошкодити їх при садівництві). Лінії часто використовуються для зрошення вузьких ділянок.

Система кореневого зрошення

Він має форму циліндра з перегородками, що вкопується поруч із кореневою системою молодих дерев та чагарників. Вода виходить із нього на різній глибині.

Професійне встановлення іригаційної системи

Щоб уникнути помилок, найкраще доручити роботу професіоналам. Якщо замовите послугу професійної компанії, то отримаєте гарантію на функціонування установки. Ви також можете розраховувати на професійне обслуговування та безкоштовну підготовку системи до зими. Ви, швидше за все, нічого не заплатите за проект, якщо замовите його в компанії, де купуєте елементи, необхідні для встановлення. Автополив Киев здійснює доставку у стислі терміни після попередньої оплати.

Монтаж системи поливу легше проводити до створення саду, оскільки не потрібно втручатися в розташовані там об'єкти, такі як газон або покриття. Підземна частина системи (гнучкі поліетиленові труби) встановлюється після проведення земляних робіт, але до початку будівельних робіт (наприклад, створення садового покриття), а дощувачі або краплинні лінії – після посадки рослин та створення газону.



Коментувати не дозволено.