Авторський курс «Розвиток креативного потенціалу» проф. Ірени Свидрук для підвищення кваліфікації викладачів Чернівецького кооперативного фахового коледжу економіки і права

Опубліковано 29.01.2022 р. у розділі Новини кафедри

27 січня 2022 року відбулася перша лекція авторського курсу «Розвиток креативного потенціалу» д.е.н., проф. Ірени Свидрук в межах підвищення кваліфікації викладачів закладів вищої освіти системи споживчої кооперації України. Лекція відбулася у режимі zoom-конференції.

Лектором були передані щирі вітання від керівництва та трудового колективу Львівського торговельно-економічного університету всім колегам Чернівецького кооперативного фахового коледжу економіки і права!

Ректорат Університету притримується думки, що пройшов час, коли викладач міг надиктувати текст лекції, а на наступному занятті просто ставити завдання здобувачу вищої освіти переказати цей текст. Треба йти в ногу з часом, а ще краще, на випередження і здобувати знання, котрі будуть основою для оволодіння майбутньою професією.
Отже, актуальність розвитку та опанування креативних технологій навчання студентів, роботи з аудиторією, формування мотивів до навчання у відповідності до потреб студентів, працедавців, сьогодення та майбутнього, є значною.

Основною метою лекції «Креативні підходи до активізації навчального процесу, як приклад практичного значення розвитку креативного потенціалу» став розвиток креативного потенціалу викладачів для покращення навчального процесу.

Одне з важливих завдань сьогодення - навчити студентів самостійно здобувати знання, що досягається виключно розвитком зацікавленості студентів у навчальних предметах. Це означає, що кожен викладач повинен підходити до організації навчального процесу креативно, тобто по-творчому.

У лекції, котра викликала жвавий інтерес у викладачів коледжу, було висвітлено прогресивні підходи та методи до організації навчального процесу, оглянуто приклади виходу із нетипових ситуацій, систематизовано прийоми активізації уваги та покращення мотивації студентів до навчання.



Коментувати не дозволено.