Дітище фонду та особисто Микити Ізмаїлова – Eat Easy

Дітище фонду та особисто Микити Ізмаїлова – Eat Easy

Опубліковано 09.04.2022 р. у розділі Дайджест

Останнім часом ринок фінансових технологій в Україні став найяскравішим. Фахівці Eat Easy продовжують освоювати його протягом багато часу. Спочатку були деякі проблеми. За рік компанія змогла реалізувати продукцію у трьохстах п'ятдесяти магазинах.

Як вдалося досягти такого результату?

Тетяна Ізмайлова хотіла схуднути лише на двадцять шість кілограмів. У віці тридцяти шести років вона вирішила подбати про правильне харчування. Тіна Канделекі вже виклала свою посаду в Instagram. Вона скористалася послугами сервісу, який надає здорове харчування. Ізмайлова захопилася таким бізнесом. Коли настав 2014 рік, вона захотіла створити такий бізнес. Вона вклала у нього 2 тис доларів. Наразі фахівці компанії "Їжа Просто" виробляють органічний бутерброд із ферментованим напоєм. 2020 року вдалося досягти обороту до 20 000 гривень. У 2021 році за 6 місяців компанії вдалося продати здорових продуктів на 36 млн. грн. На зростання пішло близько п'яти років. Перш ніж досягти успіху на вибраному ринку, вони зробили безліч помилок.

Крафтмейкер із Instagram пройшов довгий шлях. Бізнес будувався за принципом "а раптом вийде". Так каже колишній чоловік Тані Никита Измайлов Паримач та власник фонду N1.

Раніше він був топ-менеджером технологічної компанії Parimatch. Вийшовши з ігрової промисловості, він зайнявся створенням інвестиційної корпорації номер один. У 2016 році я вирішив попрацювати над стартапом, створеним Тетяною.

Початок був досить оптимістичним. Проте споживачі над ринком були готові до такого продукту. Хотілося б, щоб клієнти приходили з доходом вищим за середній. Проте попит виявився нижчим, ніж очікувалося. Для того, щоб придбати дороге обладнання, Ізмайлов інвестував два з половиною мільйони доларів. Підприємство має постачати здорове харчування протягом доби не менше двохсот. Ізмайлов сказав, що у більшій кількості це зробити важко. Тоді вирішили використати демпінг. Пайок, який коштував 2500 гривень, продавався за ціною 1200 гривень.

Фахівці компанії "Eat Easy" вирішили, що якщо почати інформувати ринок, то можна отримати великий прибуток. Таким чином вони скористалися послугами дев'яти консультантів з маркетингу. Але вони нічого не змогли вдіяти. Тепер у відділі продажів працює лише 4 особи.

Щоб охопити ширший ринок, потрібно було додати фірмові магазини To Go. Проте попит тут виявився низьким. Для продуктів харчування є особлива технологія. Протягом дня компанія могла обслужити лише п'ятсот покупців. Це не дозволяло досягти більших масштабів. Для того, щоб прийняти тисячу клієнтів, необхідно було дублювати ще одне виробництво.

Для того, щоб тримати компанію у 94 особи, необхідно мати суму від 5 до 7 тисяч доларів на місяць. Також була потрібна постійна фінансова віддача в бізнес кожні три роки.

Немає ніякого напрямку у Eat Easy. У штаті був постійних людей. Топ-менеджеру довелося скорочувати працівників. Губаренко мав бажання виробляти напої. Вони будуть придатні для торгівлі та імпорту. Їм запропонували закрити магазини та сам завод. Тетяна змогла переконати, що це зовсім інша річ. Якийсь час нічого не хотілося. Потім Ізмайлову довелося погодитись. Щоб купити нове обладнання, він вклав ще два з половиною мільйони. Від колишніх напрацювань він позбувся. У команді залишив лише бренд, а також кілька людей.



Коментувати не дозволено.