Основні поради щодо вибору та використання павербанка

Основні поради щодо вибору та використання павербанка

Опубліковано 28.04.2022 р. у розділі Дайджест

Power Bank

Практично неможливо уявити життя сучасної людини без гаджетів - планшета, смартфона, безпровідних наушників тощо. Але активне і безперервне користування ними не завжди можливе без павербанка. Як же вибрати такий павербанк, який прослужить Вам довго та надійно?

Порада 1. Ємність Power Bank

Як часто Ви б хотіли заряджати свої електронні пристрої, не заряджаючи Power Bank? Це питання, яке може прояснити стосовно ємності павербанка. Інше важливе питання: для якого пристрою/яких пристроїв Ви збираєтеся використовувати свій павербанк? Ноутбуку чи планшету потрібно більше енергії, ніж смартфону. Смартфон можна заряджати кілька разів за допомогою павербанка на 10 000 мАг, але ноутбук потребує значно більше енергії. У такому разі купіть павербанк ємністю 30 000 мАг або вище.

Порада 2. Ціна і якість

Якщо Ви шукаєте оптимальний блок живлення, який відповідає Вашим потребам, не дивіться лише на його зовнішній вигляд. Почитайте відгуки, перегляньте технічні характеристики та вирішіть, які є важливими для Вашого використання Power Bank. Досить добре співвідношення по критерію ціна/якість має power bank xiaomi. А деякі дешеві павербанки можуть навіть пошкодити Ваші електронні пристрої.

Порада 3. Вхід і вихід

Сучасні павербанки настільки просунуті, що Вам не потрібно заморочуватися по цьому питанню. Лише деякі моделі, які є сьогодні у магазинах, можуть не мати відповідного входу або виходу для Ваших мобільних пристроїв. В ідеалі повинні бути:

  • вхід - micro usb, usb type-c, lighting
  • вихід - usb

Завжди перевіряйте, чи Ваші пристрої сумісні з Power Bank.

Порада 4. Розмір і вага

Розмір і вага павербанка дуже важливі, оскільки Вам доведеться носити його з собою. Power Bank часто може поміститися у Вашій кишені, але врахуйте - чим більша ємність акумулятора, тим більшою буде його маса. Моделі на 30 000 мАг не надто легкі.

Порада 5. Ампераж

Крім ємності павербанка дуже важлива сила струму. Сила струму (A) говорить про те, як швидко Power Bank заряджає електронні пристрої. Звичайний блок живлення має силу струму від 1 до 3,5 А. Чим вищою є сила струму, тим швидше він заряджатиме Ваші пристрої.

Порада 6. Використовуйте свій Power Bank по максимуму

Power Bank може втрачати свою ємність, якщо Ви його не заряджаєте і не використовуєте. Навіть якщо Power Bank Вам особливо не потрібен упродовж кількох місяців або навіть років, потрібно час від часу його заряджати і розряджати. У цьому випадку Ви збільшите термін служби свого Power Bank.



Коментувати не дозволено.