На чому заощадити під час кризи?

На чому заощадити під час кризи?

Опубліковано 22.06.2022 р. у розділі Дайджест

Життя складається з дрібниць. Але за кожну з них ми маємо платити. Якщо терміново знадобилися гроші, взяти кредит навіть у вихідний та вночі можна тут https://mycredit.ua/ua/. Рішення по заявці приймається за 5 хвилин. Зручно. Та заощадливі гоподині позик не беруть. Як їм це вдається?

Для більшості українців головні статті витрат — їжа та комуналка. Наразі поговоримо про перше. На продуктах можна істотно заощадити, не утискаючи сім'ю в смачненькому. Перевіримо?

Складайте тижневе меню

Так ви будете знати, які саме продукти знадобляться вам для приготування. Не купите зайвого і у вашому холодильнику не буде прострочки.

В магазин — із блокнотом

Сформулюйте список необхідного заздалегідь. Не відволікайтеся на яскраві упаковки на полицях. Маркетологи — ще ті підступники.

Поїжте перед тим, як іти за покупками

Голодний завжди витрачає більше. Це закон, який працює для всіх. Не лінуйтеся пообідати перед тим, як іти до супермаркету. Інакше у вашому кошику опиниться зайва палка ковбаси і різні “дрібнички” на кшталт чіпсів і сухариків.

Заохочуйте себе

Проаналізуйте своє меню на місяць і залиште в ньому те, за що готові платити, незважаючи на ціну. Любов до себе — важлива і побалуватися смачненьким — один із її проявів. Тож дозволяйте собі іноді шматочок філе форелі або плитку якісного шоколаду. Так життя буде смачнішим.

Слідкуйте за акціями та знижками

Супермаркети зазвичай анонсують продукти, на які буде знижка наступного тижня. Тож підпишіться на сторінки маркетів та зробіть відповідні помітки в своєму блокноті.

“Своя” лінія

Великі маркети зазвичай мають власний бренд. Під ним — хороші якісні продукти, на які маркет встановлює меншу накрутку. Можете купувати їх, не вагаючись.

Рахуйте в літрах і кілограмах

Чому одна пляшка олії коштує дешевше, ніж інша? Тому що в ній не літр, а лише 0,85 мл. Не полінуйтеся перерахувати вартість літру, тоді знатимете, яка з них насправді коштує дешевше. Аналогічно — з крупами.

Підтримуйте вітчизняного виробника

Це не лише патріотично, а й вигідно. Адже логістика нині дорога, тому імпортні аналоги товарів коштують недешево.

Не оминайте базар

Фрукти та овочі на базарі зазвичай дешевші й свіжіші, ніж у маркеті. Тож потоваришуйте з продавцем. І з часом вам навіть робитимуть знижку.

Купуйте сезонні овочі та фрукти

Екзотика коштує дорожче. Тож окрошку готуйте влітку, а вінегрет — взимку. Буде смачно, корисно й дешево.

Напівфабрикатам — ні!

Прийміть як дійсність: готовий продукт не може коштувати стільки ж, скільки й сировина для нього. Тому пельмені з упаковки будуть менш смачними й поживними, ніж ті, что приготували власноруч. Так, на них доведеться витратити час. Спробуйте привчити до ліплення всю родину. І поспілкуєтеся, і корисну справу зробите.

Даруйте друге життя

Якщо молоко в холодильнику прокисло, каву з ним уже не попєш. Але млинці будуть на славу. Підсохлий хліб можна використати для приготування котлет. А рештками ковбаси, сиру овочів — нагодувати всю родину, приготувавши піцу.

Город на підвіконні

Зелень взимку коштує дорого. Але її легко виростити самостійно. знадобиться горщик, грунт, вода і насіння.

Суп як основна страва

Перші страви зігрівають та насичують краще. Якщо варити велику кастрюлю, її вистачить на кілька днів. Супи не набриднуть, якщо змінювати інгредієнти.



Коментувати не дозволено.