Чому варто купити iPhone 14

Опубліковано 09.09.2022 р. у розділі Дайджест

iPhone 14

Прем'єра нового покоління iPhone - це завжди велика подія на ринку смартфонів. Незалежно від того, погоджуємося ми з цим чи ні, нові «яблучні телефони» завжди задають нові тренди на ринку. Наступне, 14 покоління iPhone не виглядає революційним смартфоном, який повністю змінить ринок. Однак ми точно матимемо справу з хітом продажів. Чому варто купити iPhone 14? Чи буде це телефон, який прослужить наступні кілька років?

iPhone 14 та його варіанти

Вже давно склалася традиція, що Apple не випускає на ринок одну модель смартфона, а в продажу є кілька варіантів. Цього разу буде точно так само. Сімейство iPhone 14 є таким:

  • iPhone 14 - базова модель;
  • Айфон 14 Плюс - модель більшого розміру;
  • iPhone 14 Pro - покращена модель;
  • iPhone 14 Pro Max - покращена модель більшого розміру;

Звичайно, найбільші зміни торкнуться двох останніх моделей, тоді як перші дві в списку тепер можна назвати невеликою еволюцією попереднього, 13-го покоління. Цього року інженери з Купертіно вирішили не представляти міні-варіант, який не став таким гігантським хітом продажів, на який розраховувала Apple.

Чому ж варто купити iPhone 14?

Витрата коштів на новий смартфон преміум-класу не дріб'язкова. На щастя, у iPhone 14 є маса аргументів, щоб потенційний покупець не пошкодував про вкладені в нього гроші. Перше, на що варто звернути увагу - продуктивність. Смартфони Apple завжди виявлялися монстрами продуктивності, так буде і з їх 14-м поколінням. У випадку з двома базовими моделями смартфони будуть використовувати злегка розігнаний A15 Bionic, прем’єра якого відбулася разом з iPhone серії 13.

Навіть зараз, через рік після випуску, цей чіп є одним з найпотужніших чіпів на ринку, який може впоратися з абсолютно будь-якими завданнями. Моделі Pro і Pro Max будуть оснащені системою A16 Bionic, новітнім дітищем інженерів Купертіно. В обох випадках можна бути впевненим, що обчислювальної потужності смартфона вистачить на дуже тривалий період його використання.

Ще один момент, що говорить на користь покупки останніх айфонів, це новий модуль камери. Якщо базові моделі матимуть такий же модуль, як і їхні старші побратими, то версії Pro та Pro Max будуть оснащені новими матрицями з більшою роздільною здатністю (48 Мп). На практиці це означає, що вищезгадані моделі будуть робити ще краще фото, а завдяки багатьом новим системним рішенням камери стануть абсолютним топом, коли мова йде про смартфони. Шукаєте смартфон з дуже хорошою камерою, якість фотографій якого буде однією з найкращих на ринку протягом наступних кількох років, iPhone 14 здається дуже хорошим вибором.

Дизайн - справа смаку, але не варто забувати, що зовнішній вигляд iPhone наслідує більшість конкурентів. Якщо ми вирішимо придбати одну з моделей «яблучного» сімейства 14-го покоління, то можемо бути майже впевнені, що через кілька років пристрій також буде виглядати дуже сучасно і нам не доведеться цього соромитися.

Що відрізняє iPhone на ринку смартфонів, так це тривалий період підтримки виробником. Цього разу не буде інакше. IPhone 14 буде підтримуваним пристроєм протягом наступних 5-6 років.

До наведеного вище списку також варто додати більш швидку оперативну пам'ять і більш ємний акумулятор (в основному). Якщо до цих двох елементів додати оптимізацію системи, яка в Apple завжди на найвищому рівні, можна бути впевненим, що смартфони 14-го покоління з логотипом надкушеного яблука довго працюватимуть на заряджених акумуляторах, а продуктивність телефону завдяки швидшому та більшому об’єму оперативної пам’яті буде безпечною.

Придбання iPhone 14 – це інвестиція на роки

iPhone 14 стане хорошим вибором для людей, які хочуть купити телефон і користуватися ним протягом наступних кількох років. Дуже хороші камери, найвища продуктивність і дуже тривалий період підтримки системи роблять смартфони Apple 14 покоління дуже вдалим вибором в категорії «смартфон на найближчі кілька років».



Коментувати не дозволено.