Дистанційна школа: переваги та недоліки

Опубліковано 13.09.2022 р. у розділі Дайджест

плюси і мінуси онлайн навчання

Наше життя постійно змінюється під впливом прогресу. Інформаційні технології та сучасна техніка досягли такого рівня, що діти можуть отримувати нові знання, навіть не покидаючи стін власної квартири. Але перш ніж віддавати малюка в дистанційну школу https://planetaclub.com.ua/onlayn-shkola, варто добре проаналізувати плюси і мінуси такого рішення.

Плюси і мінуси онлайн навчання

Можна виділити основні переваги онлайн школи:

  • Комфорт. Будь-яка, навіть сама сором'язлива дитина не буде відчувати стрес від перебування в класі з десятками інших дітей.
  • Економія часу. Учню онлайн-школи не знадобиться витрачати час на дорогу. Також діти будуть позбавлені від таких обов'язків, як чергування, прибирпння в класах і так далі. Це дає дитині чудову можливість частіше займатися хобі або просто відпочивати.
  • Невеликі групи. Віртуальна школа передбачає навчання в класах з невеликою кількістю дітей. Такий підхід дозволяє вчителю звертати увагу на кожного учня, що значно покращує якість навчання.
  • Мобільність. Віддалене навчання можливе де завгодно. Територіально студенти не залежать від навчального закладу, єдине, що вам потрібно на уроці, це наявність Інтернету.

Серед недоліків онлайн-шкіл часто називають один - навчання дистанційне, а діти погано соціалізовані, стають закритими. Але цю проблему легко вирішити, адже дитина може спілкуватися з однолітками, відвідувати гуртки та секції. В дитини тепер купа вільного часу.

Ще один недолік - дитина повинна вміти користуватися технологіями. Але сучасні діти вчаться взаємодіяти з гаджетами ще до того, як вони починають ходити.

Відсутність живого контакту з учителем - це також негативна риса. Також існує ризик того, що студент відволічеться або втратить концентрацію.

Чому за онлайн-школами майбутнє?

Незважаючи на наявність декількох недоліків, все ж плюсів у онлайн-навчання більше.

Переваги навчання в онлайн школі

Справа в тому, що світ незмінно змінюється і сьогодні нам як ніколи важливо розвантажувати дітей, адже вони стали заручниками занадто швидкого темпу життя.

Переваги дистанійного навчання в онлайн школі

  • Уроки в школі-онлайн проходять в такому ж форматі, як і звичайні заняття. Дитина знаходиться під контролем педагога, може задавати йому питання, показувати виконане домашнє завдання, відповідати.
  • Заняття триває звичні сорок хвилин. Між уроками стандартна перерва в 5 або 10 хвилин.
  • Кожна вікова група отримує знання в оптимальному режимі. Молодші класи навчаються в ігровому форматі, щоб уникнути надмірних навантажень. Навчання в старших класах зосереджено на успішному вступі до ВНЗ.
  • Діти вчаться шукати інформацію самостійно. Це стане в нагоді їм під час студентства і подальшої трудової діяльності.
  • Випускники отримують такі ж документи, як і в звичайній школі.

Безумовно, майбутнє освіти за онлайн-навчанням. Адже воно дозволяє швидше засвоювати матеріал і підштовхує дитину до самостійності.



Коментувати не дозволено.