Навчання за кордоном: куди українці їдуть вчитися?

Опубліковано 17.10.2022 р. у розділі Дайджест

навчання за кордоном

Серед українців все популярнішим стає здобуття освіти в інших країнах. Вони обирають не лише європейські держави, а й США, Канаду. Саме тут найкраще розвинені програми для навчання. Для школярів та студентів навчання за кордоном стає чудовим трампліном для подальшого професійного розвитку.

Навчання за кордоном: школи та вузи

Українці найчастіше обирають здобуття вищої освіти в іноземних вузах. Це дозволяє їм навчитися професії у найкращих університетах, використовуючи сучасну матеріально-технічну базу. Також вони отримують можливість стажуватися у закордонних компаніях, а після випуску їх диплом цінуватиметься у багатьох країнах.

За кордоном можуть навчатись також школярі. Отримуючи середню освіту в школах-пансіонах, учень адаптується до мовного соціального середовища, звикає до менталітету країни, отримує правильну базову підготовку з тих предметів, які необхідні для вступу до вузу.

Важливими є також підготовчі курси за кордоном. Деякі іноземні інститути та університети просто не ухвалять студента, якщо він не пройшов підготовку. На ній абітурієнт отримує базові знання з предметів, а також удосконалює знання з іноземної мови.

Які країни обирають українці?

Вступити можна практично будь-який виш будь-якої країни. Але деякі з них вважаються одними із найкращих для українців.

  • Німеччина. Це розвинена, економічно стабільна країна з великою кількістю державних та приватних вишів. Вони пропонують багато навчальних програм, але мають деякі особливості. Так, наприклад, на бакалавріаті можна вчитися лише німецькою мовою.
  • Канада. Тут чудове ставлення до українців, вони можуть вступати одразу після школи. Після отримання диплому випускники мають дозвіл на працевлаштування до трьох років. Також під час навчання можна підробляти.
  • Велика Британія. Тут досить висока вартість освіти, але вона неймовірно якісна. А випускники можуть працювати у престижних компаніях, тому що їхні дипломи дуже цінуються.
  • США. Як розповідають фахівці World Study, американська система освіти має декілька програм. Але для вступу необхідно написати мотиваційний лист у вигляді есе та надати рекомендації. Якість навчання тут на найвищому рівні.

Окрім цього серед українських студентів популярні такі країни, як Нідерланди, Італія, Швейцарія, Австралія. Вони широко розвинена освітня система. Польща, Австрія, Словаччина та Чехія також вважаються дуже популярними, вступити до їхніх вишів можна дуже легко, а дипломи визнаються у всіх європейських країнах. При цьому студентам буде легко влитися в нову культуру, а також знайти хорошу роботу.



Коментувати не дозволено.