Пошукова оптимізація сайту медичної клініки

Пошукова оптимізація сайту медичної клініки

Опубліковано 26.08.2023 р. у розділі Дайджест

Пошукова оптимізація

Просування сайту медичної клініки в інтернеті має ряд особливостей. Перш за все це пов’язано з обмеженнями, що діють відносно реклами таких закладів та послуг для здоров’я, які вони надають. Тому для забезпечення постійного трафіку дуже важливо дотримуватися правил SEO-просування. З яких етапів складається процес просування медичних послуг в інтернеті та інші особливості послуги можна дізнатися за посиланням https://medmarketing.ua/uk/services/top/.

Маркетинговий аналіз

Першим етапом просування будь-якого ресурсу є маркетинговий аналіз. Якщо проігнорувати цей крок, то всі наступні роботи будуть проводитися «в сліпу» та навряд чи принесуть бажані результати. Що необхідно для проведення маркетингового аналізу:

  • вивчити та проаналізувати ринок медичних послуг в конкретному регіоні;
  • визначити фактори, які першочергово будуть впливати на попит;
  • проаналізувати та обґрунтувати ціноутворення в медичному закладі;
  • визначитися з характеристикою потенційного клієнта;
  • проаналізувати стратегію просування ресурсу;
  • проаналізувати рівень конкурентоспроможності закладу;
  • ознайомитися з можливими варіантами просування сайту та обрати найбільш дієві в конкретній ситуації.

Технічний аудит ресурсу

Ще до того, як буде розпочато процес просування сайту клініки в інтернеті, дуже важливо виявити та повністю усунути можливі технічні помилки. Їх треба шукати в таких напрямках:

  • структура сайту;
  • якість хостингу або верстки;
  • коректність навігації;
  • швидкість відкриття сторінок сайту;
  • налаштування індексації;
  • поява помилок.

Дехто вважає, що якщо сайт тільки-но створений, то помилки на ньому відсутні. Але це не так. Більше того, спеціалісти наголошують, що найбільшу кількість помилок вони виявляють саме на новостворених ресурсах. Особливо це стосується випадків, коли розробкою сайту клініки займалися початківці, які мало уваги приділяли оптимізації або коли ресурс формувався за допомогою доступних в інтернеті конструкторів.

Формування семантичного ядра

Сюди відносять підбір ключових запитів, за якими потенційний клієнт зможе знайти клініку. При цьому важливо не лише підібрати ключові слова, а ще й структурувати дані, рівномірно розподіливши їх між сторінками сайту, та правильно використати при написанні текстового контенту.

Якщо семантичне ядро буде зібрано некоректно, користувач не зможе відкрити саме ту сторінку, яка йому потрібна. Через це він скоріш за все віддасть перевагу іншому медичному закладу. В такому випадку навіть при наявності трафіку клієнти будуть відсутні.

Створення контенту

До медичної галузі в інтернеті існують підвищені вимоги. Тому весь текстовий матеріал, що є на такому сайті, має бути високоякісним, а інформація – повністю достовірною. Щоб відповідати наявним вимогам, важливо знайти професійного копірайтера, який буде обізнаний в медичній тематиці. Ідеально, якщо це буде людина з медичною освітою та досвідом роботи з пацієнтами.

Зовнішня оптимізація

Просування сайту медичної клініки в інтернеті буде більш ефективним, якщо потурбуватися про наявність посилальної маси. Це означає, що необхідно знайти інші ресурси, які погодяться розмістити на своїх сторінках посилання на конкретну медичну клініку. І чим авторитетнішим буде такий сайт, тим краще це буде для процесу оптимізації.

Раніше всі користувалися спеціальними біржами посилань. Сьогодні такий метод вже не працює. Краще домовитися з декількома авторитетними майданчиками, ніж розмістити сотні посилань на сумнівних ресурсах, які зовсім не мають відношення до медицини.

Якщо ви не знаєте з чого потрібно починати просування сайту клініки в інтернеті та не впевнені в своїх уміннях, краще довіритися спеціалістам. Професіональні послуги з просування сайтів медичних центрів надає компанія Med Marketing https://medmarketing.ua/uk/contact/, на сторінці ви знайдете контакти для зв’язку. Також на сайті можна ознайомитися з кейсами та оцінити високу якість роботи.



Коментарі

Додати або змінити свій аватар можна через систему GrAvatar
  1. Ще немає коментарів.
  1. Немає ще трекбеків.