Смарт-годинник у 2024 році: за якими критеріями варто обирати

Смарт-годинник у 2024 році: за якими критеріями варто обирати

Опубліковано 08.02.2024 р. у розділі Дайджест

Смарт-годинники

Компактні та портативні гаджети, які можна носити на руці – це тренд останніх років. Смарт годинники за своїм функціоналом можуть зрівнятися зі смартфоном. Це ваш надійний помічник, що дійсно допоможе економити час. Наприклад, на екрані розумного годинника ви можете бачити віджети з корисною інформацію. А коли на телефон надходять повідомлення чи вхідні виклики, вони також дублюються на дисплеї смарт-годинника.

Як вибрати смарт-годинник, щоб не пожалкувати

Нині представлено широкий асортимент розумних хронометрів. Вражає й ціновий діапазон від однієї до майже ста тисяч гривень. За посиланням https://www.ctrs.com.ua/ru/smart-chasy/ можна підібрати смарт-годинники різних типів. Насамперед вони відрізняються за призначенням:

  • смарт годинники унісекс або універсальні;
  • витончені жіночі годинники;
  • розумні хронометри для чоловіків;
  • дитячі смарт годинники з GPS та SIM карткою.

Окрім цього можна виділити моделі для простого повсякденного вжитку, або ті, що призначені для використання в найбільш екстремальних умовах. Їх, зазвичай, купують люди, що ведуть активний спосіб життя, багато подорожують та часто перебувають в умовах, де звичайна техніка швидко виходить з ладу.

Окрему увагу необхідно звернути на тип годинника:

  1. Асистуючий – виконує функцію допоміжного пристрою, що може працювати лише тоді, коли під’єднаний до смартфона;
  2. Автономний або самостійний – такі смарт-годинники обладнано слотом під SIM-картку, або ж користувач має змогу активувати eSIM. Гаджет можна застосовувати замість смартфона, здійснювати з нього виклики та відстежувати координати через служби GPS;
  3. Комбіновані – можуть працювати як у парі зі смартфоном, так і в незалежному режимі.

Якщо йдеться про дитину, їй підійде саме автономний смарт-годинник з SIM-карткою та GPS. Завдяки йому батьки матимуть змогу відстежувати пересування дитини та забезпечувати її цілковиту безпеку впродовж перебування поза домівкою.

Смарт-годинник

Найважливіші функції смарт-годинників

Оскільки це відносно новий гаджет, то й основною аудиторією користувачів є люди молодшого віку. Молодь нині багато уваги приділяє спорту та турботі про стан власного здоров’я. Взірцем у цьому аспекті є смарт-годинники від провідних брендів – Samsung та Apple. Якщо обираєте Samsung Galaxy Watch або Apple Watch останніх поколінь, будете вражені їхнім функціоналом з моніторингу здоров’я та фітнесу:

  • велика кількість програм для занять різними видами спорту;
  • вимірювання ключових життєвих параметрів;
  • моніторинг сну – смарт годинники навчилися відстежувати точний час засинання та тривалість кожної з фаз;
  • моніторинг рівня стресу та поради як позбутися хвилювання;
  • відстеження кількості спожитих та спалених калорій – надзвичайно важлива функція для жінок, що стежать за власною фігурою та дотримуються правил здорового харчування.

Зазначимо, що схожий функціонал можуть мати й найдоступніші за ціною розумні годинники, але ніхто не гарантує покупцям високу точність вимірювань. Саме тому, якщо бажаєте придбати найбільш досконалий пристрій, варто звертати увагу на гаджети відомих брендів: Apple, Samsung, Huawei, Amazfit, Xiaomi тощо.



Коментарі

Додати або змінити свій аватар можна через систему GrAvatar
  1. Ще немає коментарів.
  1. Немає ще трекбеків.