Підготовка до НМТ онлайн: кому підходить такий формат та у чому його переваги?

Підготовка до НМТ онлайн: кому підходить такий формат та у чому його переваги?

Опубліковано 25.03.2024 р. у розділі Дайджест

підготовка до НМТ

З наближенням дати проведення національного мультипредметного тесту все більше учнів 11 класу та їх батьків замислюються про спеціальну підготовку, яка дозволить покращити результати й збільшити шанси на вступ до бажаного вищого навчального закладу.

Під час воєнного стану все більш доречною стає онлайн підготовка до НМТ − у цьому випадку учень не обмежений у місці навчання. Освоювати програму можна практично з будь-якого місця, де є інтернет-мережа, якщо виникне необхідність в переїзді до безпечніших населених пунктів. Також дистанційний формат підходить у таких ситуаціях:

  • якщо школяр серйозно займається спортом, художньою діяльністю, й у потрібно суміщати підготовку до тесту з тренуваннями, заняттями та репетиціями;
  • коли дитина проживає з сім’єю за кордоном, але планує повернутися для складання НМТ та здобуття вищої освіти в Україні;
  • якщо учень має інвалідність, проходить лікування та реабілітацію після травми чи часто хворіє, і через це складно налагодити регулярне відвідування аудиторних занять.

За період пандемії дистанційне шкільне навчання у країнах світу жодним чином не завадило майбутнім вступникам успішно скласти іспити й продовжувати навчання у ВНЗ – при належній старанності результати виправдовували очікування. Для учнів віддалене опрацювання матеріалу вже звичне, а отже, додаткові заходи з адаптації не знадобляться.

підготовка до НМТ

Які плюси дистанційної підготовки до національного мультипредметного тесту?

Багатьох батьків тривожить, чи дійсно підлітки зможуть раціонально розподілити час і достатньо ретельно опрацьовувати матеріал без особистої присутності викладача. Якщо обрати відвідування курсів, а не розрізнені відео уроки з інтернет-джерел, проблем не виникне. Навчальний процес добре організований, програма систематизована, а завдяки використанню сучасних освітніх методів учні поновлюють знання з глибоким інтересом. Так, до переваг навчання на дистанційних курсах відносяться:

  • Безпека. Це стає часто одним з головних аргументів, коли приймається рішення – онлайн або офлайн краще навчатися. Вдасться уникнути багатьох ризиків, адже учневі не доведеться їздити до освітнього центру, зокрема, у вечірній час. До того ж онлайн заняття бережуть здоров'я дитини під час сезону грипу та застуд.
  • Висококваліфіковані викладачі. Надійні навчальні центри відбирають сертифікованих викладачів з досвідом роботи у своїх сфері, часто – професійними нагородами, як для офлайн, так і для онлайн занять.
  • Поєднання групової та індивідуальної роботи. Такий підхід дає змогу покращити ефективність вивчення та розуміння матеріалу, оскільки у міні-групі (створюються за рівнем знань) є здоровий дух змагання, й при цьому викладачами приділяється увага кожному учаснику.
  • Можливість відпрацьовувати пропущені заняття у вільний час чи на вихідних, розбір складних для опанування тем.
  • Економія часу та коштів. Віддалені курси не менш ефективні, ніж очні уроки, при цьому не доводиться витрачати час та гроші на дорогу. Також навчання онлайн обходиться доступніше, ніж репетитори чи підготовка в аудиторії.

Для впевненості батьків в успіхах їхньої дитини їм надається доступ до електронного журналу. Батьки зможуть пересвідчитися, що ситуація з підготовкою йде за планом, а у разі тимчасових труднощів підбадьорити та морально підтримати майбутнього випускника.



Коментарі

Додати або змінити свій аватар можна через систему GrAvatar
  1. Ще немає коментарів.
  1. Немає ще трекбеків.